Сигурност

А1 пусна от 1 юни нова услуга за защита на смарт устройства

Владимир Владков

Нова услуга за дигитална сигурност предложи от 1 юни на абонатите си А1 България. Решението А1 Net Protect осигурява защита на потребителите на смарт устройства срещу срещу злонамерени опити за придобиване на чувствителна информация, вируси и зловреден софтуер. То успява да блокира дори опити за т.нар. "копаене на криптовалути", при които производителността на процесора на потребителското устройство се използва от други сайтове с цел "добиване" на различни крипотовалути. Освен това услугата разпознава измамни реклами, подлъгващи потребителите на мрежата с несъществуващи награди, твърдят от оператора.

А1 проверява мрежата за дефектни уебсайтове на всеки 15 минути и ги поставя в "черен списък". "Ако потребител на услугата A1 Net Protect попадне на подобна страница, ще получи предупреждение и страницата ще бъде блокирана. Същевременно услугата няма да ограничава възможностите за сърфиране, но всеки ще може да отвори всички страници на свой риск, ако реши да игнорира предупреждението", обясниха от оператора. Оттам добавят, че "защитата се предоставя докато потребителите сърфират в мрежата на А1, т.е. ако използват връзката си като hotspot и услугата A1 Net Protect е активен, всички устройства, свързани към нея, също ще бъдат защитени".

След като абонатът активира сулугата A1 Net Protect, се задейства и защитата в мрежата на A1. "Потребителите не се нуждаят от допълнително приложение или софтуер, нито от актуализации и потребителски данни", допълват от телекома.

Услугата ще се предоставя срещу символичната сума от 1 лев на месец, като компанията предлага и безплатен 3-месечен тестов период за всички нови абонати на мобилен абонаментен план от А1, считано от 01 юни. След изтичането на тези три месеца абонатите могат да изберат дали да прекратят ползването на услугата или да продължат да използват срещу месечна такса от 1 лев.

Останалите клиенти могат да активират услугата на своя смартфон чрез безплатен SMS или в магазин на телекома. За тях цената на услуга е 7,99 лева на месец.

През месец март т.г. A1 стартира и приложението А1 Guard, което предлага защитата на възрастните хора срещу опити за телефонна измама. От миналата година бизнес клиентите на А1 могат да закупят антивирусен софтуер от сайта на компания.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X