Сигурност

ДАЕУ и Столична община споделят съвети за киберсигурност

Мария Динкова

В условията на пандемия на COVID-19, когато дигиталните комуникации са водещо средство за връзка, за дистанционна работа, онлайн пазаруване и обучение е необходимо да се отделя внимание на защита на личната, служебна и финансова информация. Водени от принципа на осведомеността като първа стъпка към ефективната превенция, Държавна агенция "Електронно управление" и Столична община обединяват сили, за да разпространят на публични места съвети и добри практики за онлайн безопасност.

Инициативата е подкрепена и от Европейската полицейска служба (Eвропол), която наскоро също сподели насоки за отговорно онлайн поведение на гражданите и бизнеса в условията на глобалната пандемия от коронавирус. Информационните материали напомнят за основните принципи на киберсигурност, които трябва да се спазват при виртуалното общуване с акцент върху особеностите при дистанционна работа.

Кампанията обхваща основните метро спирки в София, на които ще бъдат разположени плакати в човешки ръст на различни теми, включително защита на личната информация, популярни митове за киберзаплахите, основни принципи и правила за разумно ползване на интернет, и други.

Материалите ще бъдат достъпни от 5 май до 5 юни на следните позиции:

- станция Сердика - подлез към Централни хали
- станция Св. Климент Охридски - източен подлез
- станция Стадион Васил Левски - касова зона
- станция Младост 1 - перони
- станция Бели Дунав - перони
- станция Лъвов мост - перони
- станция НДК - южен подлез
- станция ЕС - южен подлез
- станция Джеймс Баучер - северна касова зона
- станция Витоша - касови зони
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X