Сигурност

В Германия забраниха мобилната версия на Zoom

Иван Гайдаров

Германските власти са забранили използването на мобилната версия на услугата за видеоконференции Zoom заради опасения, свързани със сигурността на системата.

Reuters съобщава, че Федералното министерство на външните работи е наредило на служителите да не използват приложението Zoom Cloud Meetings, ограничавайки използването на инструмента за конференции до компютри с фиксирана връзка.

Местният вестник Handelsblatt добавя, че министерството е призовало за това, след като стига до заключението, че софтуерът на Zoom има критични слабости и проблеми със сигурността и защитата на данните. Окончателната забрана обаче не е възможна, тъй като услугата се използва широко от международни партньори на външното министерство.

Zoom се сблъсква с нарастващ интерес към практиките за сигурност на платформата през последните дни. Американски прокурори също започнаха проучване в тази посока след редица сигнали за случайни хора, влизащи в срещи, на които не са поканени.

Преди това компанията обеща да увеличи нивата на сигурност и дори съобщи, че е наела бившия шеф на сигурността във Facebook като съветник и е създала консултативен съвет, който да проучи практики ѝ за поверителност.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X