Сигурност

Apple затваря всичките си магазини извън Китай

Computer World

cApple затваря всички свои магазини извън Китай за почти две седмици като част от мерките за минимизиране на риска от инфекция с респираторната болест Covid-19 (коронавирус) на технологичната индустрия.

Изпълнителният директор Тим Кук обяви, че компанията "ще затвори всички свои магазини за търговия на дребно извън регион Голям Китай до 27 март". Всички 42 магазина на технологичния гигант в Китай са отворени отново, след като бяха затворени в началото на февруари. От компанията отбелязват, че честотата на новите заразени в Китай драстично е паднала.

"Най-ефективният начин да се сведе до минимум рискът от предаване на вируса е да се намали плътността на хората и да се увеличи максимално социалната дистанция. Тъй като процентите на нови инфекции продължават да нарастват, ние предприемаме допълнителни стъпки, за да защитим членовете на нашия екип и клиентите ни", казва Тим Кук.

Служителите на почасова ставка ще продължат да получават заплатите си. Компанията подчертава, че е дарила 15 милиона долара за лечение на болни от вируса и допринася за усилията за намаляване на икономическото въздействие на болестта.

Миналата седмица компанията обяви, че ще проведе своята годишна конференция за разработчици WWDC в онлайн формат. По-рано технологичният гигант предупреди, че финансовото въздействие на епидемията е неизбежно заради прекъсването на производството и търговията на дребно.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X