Сигурност

Основни участници се изтеглят от MWC 2020 заради коронавируса

Иван Гайдаров

Поне четири от основните участници се изтеглиха от MWC 2020 през уикенда, след като ограниченията за посетители от Китай по време на форума бяха затегнати. Amazon, Nvidia, Sony и Viavi са потвърдили решението си, че рискът от коронавируса е твърде голям, за да не бъде взет предвид, заради което и прекратяват участието си. Ето техните изявления:

Amazon: "Поради епидемията и продължаващите опасения относно новия коронавирус, Amazon ще се оттегли от изложението и участието си в Mobile World Congress 2020, насрочен за 24-27 февруари в Барселона, Испания."

Nvidia: "Уведомихме GSMA, организаторите на MWC Barcelona, че няма да изпращаме наши служители на събитието през тази година. Предвид рисковете за общественото здраве, породени от коронавируса, осигуряването на безопасността на нашите колеги, партньори и клиенти е най-голямата ни грижа."

"MWC Barcelona е една от най-важните световни конференции в областта на технологиите. С нетърпение очакваме да споделим работата си в сферите на AI, 5G и vRAN с индустрията. За съжаление обаче, няма да присъстваме на изложението, но вярваме, че това е правилното решение. Благодарим на ръководството на GSMA и непрекъснатите им усилия за осигуряване на безопасността на всички присъстващи. "

Sony: "Sony следи отблизо развиващата се ситуация след новата епидемия от коронавирус, която бе определена като спешна от Световната здравна организация на 30 януари 2020 г. Тъй като ние отдаваме изключително значение на безопасността и благополучието на нашите клиенти, партньори, медии и служители, взехме трудното решение да се откажем от участие на MWC 2020 в Барселона, Испания."

Viavi: "След като прегледахме всички налични данни, решихме да отменим участието си в тазгодишния MWC в Барселона поради изобилие от загриженост за нашите служители, клиенти и партньори."

Към момента циркулират слухове и за други откази от участие, но нито един от тях не е потвърден официално. Cnet съобщава, че Samsung все още обмисля участието си. Към момента няма официален коментар от южнокорейската компания.

Проблемите в телекомуникационния сектор, причинени от епидемията, не се ограничават само до MWC. Голяма част от световното производство в сектора се извършва в Китай и вероятно ще бъде сериозно нарушено от мерките, които китайското правителство предприема в опит да ограничи епидемията.

Междувременно организаторите на MWC 2020, GSMA, издадоха още една актуализация на правилата за безопасност през уикенда, като въведоха нови предпазни мерки и ограничения, предназначени да минимизират риска от заразяване с коронавирус за участниците в изложението:

- Всички пътници от провинция Хубей няма да имат достъп до събитието

- Всички пътници, които са били в Китай, ще трябва да представят доказателство, че са били извън азиатската страна 14 дни преди събитието (печат в паспорта или здравен сертификат)

- Ще бъде прилаган температурен скрининг

- Участниците ще трябва да гарантират, че не са били в контакт с някой заразен.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X