Сигурност

ВСУ ще си партнира с израелски център за иновации и киберсигурност

Иван Гайдаров

Черноморска академия за сигурност към Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" и Центърът за иновации и киберсигурност към университет "Ариел" в Израел подписаха споразумение за партньорство и сътрудничество.

Предвиждат се редица проекти в областта на киберсигурността както в образованието, така и в обучението и повишаването на квалификацията на държавните служители в силовите структури на България.

Двете институции вече имат няколко съвместни проекта, един от които е майсторският клас "Cybersecurity Framework Practitioner Training for Professionals". В него участват студенти от магистърската програма "Киберсигурност" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" и от Военната академия "Г.С. Раковски".

"С израелските ни партньори се договорихме да реализираме няколко проекта в България съвсем скоро, един от които ще бъде без аналог на Балканския регион", коментира Владимир Бронфенбренер, генерален секретар на Черноморската академия за сигурност.

"Голяма чест е да си сътрудничим с Черноморска академия за сигурност и ще направим всичко възможно киберсигурността в България да е на световно ниво", заяви от своя страна д-р Амит Двир, директор на Центъра за иновации и киберсигурност в университета "Ариел".
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X