Сигурност

Amazon иска замразяване на договора между Microsoft и Пентагона

CIO Media

В сряда, от Amazon обявиха, че са внесли искане за замразяване на облачната сделка между Microsoft и Министерството на отбраната на САЩ, която е на стойност 10 милиарда долара, докато съдът не се произнесе по протеста на компанията на Джеф Безос.

Amazon, първоначално считана за фаворит за спечелването на договора, предупреди още миналата седмица, че ще внесе временна ограничителна заповед, която да застави Пентагонът и Microsoft да се откажат от първоначалните дейности по договора.

Известен като Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud (JEDI), договорът има за цел да предостави на американските военни по-добър достъп до данни и технологии от отдалечени места.

В изявление, от Amazon Web Services са категорични: "Обичайна практика е да се замрази изпълнението на договора, докато има протест. В случая е важно да се преразгледат многобройните грешки в оценката и грубата политическа намеса, които са повлияли на решението за възлагане на JEDI."

Процесът по възлагане на договорът се забави заради правни жалби и твърдения за конфликт на интереси от страна на Amazon. Облачната дивизия на лидерът в онлайн търговията на дребно дори обвини американския президент Доналд Тръмп в пристрастия към Microsoft и упражнен натиск върху Пентагона.

Министърът на отбраната Марк Еспер отхвърли обвиненията и заяви, че Пентагонът е направил своя избор без външно влияние.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X