Сигурност

Предстои 18-то издание на конференцията за сигурност и съхранение на данни на ICT Media

Александър Главчев

На 19 септември в Иновационен Форум "Джон Атанасов" в София Тех Парк ще се състои SecurIT – 18-ото издание на конференцията InfoSec & Data Storage, организирано от ICT Media & ISACA Sofia Chapter. Събитието традиционно е подкрепяно от Министерство на отбраната, Министерство на вътрешните работи, Държавна агенция "Национална сигурност", Държавна агенция "Електронно управление".

SecurIT ще се проведе под патронажа на Марияна Николова, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика и председател на Съвета за киберсигурност към Министерския съвет. Участие в откриването ще вземе и Красимир Симонски, заместник-председател на Държавна агенция "Електронно управление", както и представители от ръководството на Министерството на отбраната и Държавна агенция "Национална сигурност".

Сред потвърдилите лектори е Лука Зампалионе, ръководител "Сигрност", eu-LISA (Европейска агенция за оперативното управление на широкомащабни информационни системи в областта на свободата, сигурността и правосъдието), който ще говори за ролята на проактивните мерки с цел ефективно противодействие.

Рамсес Гайего, изпълнителен зам.-председател, Quantum World Association, пък ще презентира на тема квантов компютинг. По-късно през деня Милан Кули, представител на партньорска организация на Gartner ще очертае топ тенденциите от сферата на сигурността през 2019 г. Демонстрация на хакване и подслушване на мобилно устройство ще проведе Ростислав Петров, председател, Българска Асоциация на Сертифицираните Етични Хакери. Даниел Креков, директор дирекция "Информационна сигурност", Банка ДСК, пък ще говори за Ефективни мерки за защита срещу социално инженерство на корпоративно ниво. Останалите лектори можете да видите в вредварителната програма, която е достъпна на сайта на събитието.

SecurIT ще завърши с дискусия на тема "Изкуственият интелект в контекста на информационната сигурност". Сред потвърдилите участници в нея са: Георги Шарков, съветник по киберотбрана на Министъра на отбраната, директор, ESI CEE, а също и член на експертната група на високо равнище на ЕС в областта на изкуствения интелект, както и Преслав Наков, чийто научни разработки са в посока как AI може да се бори с дезинформацията и фалшивите новини, Александра Стефанова, консултант в Обединено Дрон Общество, която изследва правния аспект на AI и бъдещото му прилагане в обществото и бизнес процесите. Модератор ще е Илиян Стоянов, от анализаторската компания PWC.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X