Сигурност

Аcronis Global Cyber Summit – начало на революцията в киберзащитата

Иван Гайдаров

Acronis, един от световните лидери в областта на киберзащитата, обяви, че първата конференция на компанията - Global Cyber Summit - ще се проведе в Маями, Флорида, от 13 до 16 октомври 2019. Събирайки на едно място световни партньори, софтуерни производители и индустриални специалисти, събитието ще се фокусира основно върху подобряването на защитата на критични данни и системи за големи корпорации, както и малки бизнеси.

Конференцията ще бъде с продължителност два дни и половина и ще включва представяния на множество експерти, сред които Робърт Херявец, известен експерт по киберсигурност; един от домакините на получилото телевизионна награда Emmy предаване Шарк Танк, бившият контраразузнавателен агент на ФБР и автор Ерик О’Нийл, както и световно признатия аналитик по сигурността и писател Керен Елазари.
"Като се имат предвид скорошните промени в технологиите и как днес използваме данните, индустрията се намира на кръстопът, когато става въпрос за защитата на цифровите активи. Организаторите на срещата на Аcronis Global Cyber Summit са се спрели на интересна тема за това как в бъдеще ще се поддържат едновременно защитата на данните и индустриалната киберзащита. Очаквам с нетърпение да стана част от дискусията", коментира Елазари.

Съвременните данни изискват модерна защита

Днешните компании са изправени пред една постоянно развиваща се мрежа от заплахи за техните данни. Предприятията трябва да управляват обеми от данни, които са се увеличили от 1.45 PB през 2015 година до 9.70 PB за изминалата година. В същото време глобалните загуби от киберпрестъпления достигат 600 милиарда долара годишно.

Все по-често традиционните решения за защита на данните и киберсигурността не са подготвени за противодействие на съвременните заплахи, поставяйки организациите по света в риск. Затова Acronis повежда инициатива за възобновяване и интегриране на защитата на данните и киберсигурността, за да се създаде усъвършенствана киберзащита – чрез гарантиране на безопасността, достъпността, неприкосновеността, автентичността и сигурността на данните (SAPAS, или петте вектора на киберзащитата).

Acronis Global Cyber Summit ще се фокусира именно върху тази тема, тъй като експертите и лидерите в индустрията се интересуват от това как киберзащитата може да отговори по-добре на изискванията на днешните ИТ специалисти и компании, за да бъдат защитени всички данни, приложения и системи.
За да създаде по-широка екосистема, която предоставя киберзащита, базирана на SAPAS, Аcronis наскоро разреши достъпа за разработчици от трети страни до Acronis Cyber Platform. Всеки от тях може да адресира само един от петте вектора за киберзащита, както и всички заедно, както ще функционира предстоящия Acronis Total Protect, обединявайки възможностите за създаване на резервни копия, киберсигурност и управление на системата в едно решение. Acronis Total Protect ще бъде пуснат официално по време на събитието през октомври.

"Очаква се пазарът за киберсигурност да достигне 300 милиарда долара до 2024 година. Има огромни възможности във всяко едно отношение за онези индустрии, които желаят да действат сега", отбелязва Ланс Кросби, основател, главен изпълнителен директор и председател на StackPath и един от водещите лектори на събитието, като добавя: "От доставчиците на услуги, които предоставят киберзащита на най-високо ниво, през търговците на дребно, които искат да развият бизнеса си, за да включат предоставянето на услуги, до софтуерните производители, които искат да интегрират киберзащитата в потока на тяхното развитие – съществуват средства, които трябва да бъдат спечелени, като същевременно се подпомогне защитата на данните."

Интересни разкрития и сесии, водени от клиенти

Освен ключови представяния на световно известни говорители, лидери и партньори на Acronis, събитието ще предложи и ексклузивни обучителни сесии за партньори, уникални социални събития с възможност за комуникация между участниците, консултативни съвети за клиенти и партньори, както и технически разкрития, които се отнасят до най-новите иновации в киберзащитата и решенията на Acronis.

Сесиите ще бъдат съобразени с доставчиците на услуги, дистрибуторите, производителите на софтуер, големите корпорации и малките и средни предприятия, за да им помогнат да разберат, изградят и управляват решения за справяне с непосредствени и дългосрочни предизвикателства в областта на защитата на данни и киберсигурността. Категориите на сесиите включват:

1. Предвиждане и предотвратяване на нови киберзаплахи и зловреден софтуер.

2. Използване на блокчейн, изкуствен интелект и машинно обучение за киберзащита.

3. Изграждане на киберзащита за edge computing и хибридни сценарии в облака.

4. Предоставяне на интересни клиентски решения, базирани на Acronis инфраструктурата за киберзащита.

5. Възприемане на най-добрите практики в областта на киберзащита от проучвания на партньори и клиенти.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X