Сигурност

Samsung KNOX с най-висок резултат в изследване на Gartner за мобилната сигурност

Иван Гайдаров

Samsung KNOX, вграденото мобилно решение за сигурност в много мобилни устройства, беше оценено високо от Gartner за четвърти пореден път в доклада "Мобилни операционни системи и сигурност на устройствата: сравнение между платформи". Samsung Knox 3.2 е определена като "Сигурна" в 27 от 30 категории, като южнокорейската компания е единственият доставчик, получил толкова високи оценки във всички категории корпоративна сигурност. В доклада, публикуван на 6-ти Май, 2019 г., Gartner разглежда решенията за сигурност на различни доставчици и сравнява основните функции за сигурност на различни операционни системи, вградени в редица мобилни платформи, както и възможностите им за корпоративно управление.

Samsung Knox осигурява набор от механизми за сигурност, които предоставят защита срещу хакери, зловреден софтуер и други заплахи. Сигурността на платформата Samsung Knox започва още в производствения процес с имплементацията на хардуер-базирана доверена среда. Следват редица стриктни проверки по сигурността, които се активират с включване на устройството, както и непрекъснато наблюдение на процесите по време на работа.

Въз основа на тази базова архитектура на сигурността, която помага както на крайни, така и на корпоративни клиенти, Samsung разработва интегрирани решения за мобилен бизнес, вариращи от базово конфигуриране и осигуряване на защита, до управление на устройствата, сигурност и поддръжка. Платформата Knox за бизнеса (Knox Platform for Enterprise) се използва в множество държавни администрации и е получила повече сертификати4 за сигурност от всяко друго мобилно решение в света.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X