Бизнес

"Акронис България" ЕООД получи сертификат за инвестиция клас А

Иван Гайдаров

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас "А", издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), на "Акронис България" ЕООД. Размерът на инвестицията като обща стойност на материални и нематериални активи за периода на инвестицията възлиза на 1 204 000,00 лв. и ще се финансира изцяло със собствени средства. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат наети 130 местни висококачествени инженери. На официалната церемония присъства и Изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции – Стамен Янев.

Целта на проекта е разширение на дружеството чрез създаване на европейски център за изследователска и развойна дейност за кибернетична защита, AI и Blockchain проекти. Разширяването на научноизследователския център на "Акронис България" ЕООД в София е свързано с разработването на нов продукт, наречен Acronis Total Protection (ATP).Това е ново решение, което има за цел да направи бизнеса на доставчика на услуги по-мащабен и печеливш, да се справи с вирусните атаки и да намали оперативните му разходи.
Новият продукт ще се основава на проактивни защитни технологии, управлявани от изкуствен интелект, напълно интегриран с бекъп енджин и се очаква да се превърне във водещ продукт на пазара, благодарение на интеграцията на ниво ядро, незабавното възстановяване на данни, мултидисциплинарния R&D екип, съчетан с клиентската база данни и пазарен опит.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X