Сигурност

Acronis предоставя на разработчиците ранен достъп до Acronis Cyber Platform

Computer World

Водещата в сферата на киберсигурността компания Acronis отваря основните си платформи, давайки възможност за широк достъп на разработчици от трети страни до Acronis Cyber Platform с цел насърчаване повишаването на функционалността и интеграцитаята на приложения, като същевременно се разширяват техните възможностите в голямата екосистема на Acronis.

Acronis Cyber Platform, която е в основата на съществуващите услуги на компанията, включва серия от приложно-програмни интерфейси (APIs), поддържани от комплекти за разработване на софтуер (SDK) и примерен код. Acronis отваря платформата с нови отворени приложно-програмни интерфейси (APIs), предоставяйки такъв вид достъп, който преди беше достъпен само за Acronis, избирайки партньори като ConnectWise, Microsoft и Google.

Чрез достъп до платформата, разработчиците могат да създават нови източници на данни, нови местоположения на данни, нова функционалност за управление на данни и да интегрират Acronis във своите приожения, системи и пазари. По този начин независимите софтуерни доставчици (ISVs), производителите на оборудване(OEMs), доставчиците на услуги, дистрибуторите и клиентите могат да генерират нови приходи и да решават по-голям брой случаи. Понастоящем Acronis обслужва общност от 50 000 партньори, 500 000 компании и 5 000 000 крайни потребители.

 

Превръщане на киберзащитата в реалност

Пускането на Acronis Cyber Platform представя визията на Acronis, че съвременната киберзащита трябва да включва защита на данните, киберсигурност и поверителност. Количеството информация в съвремието нараства ежедневно - от данните, използвани за различни нужди, до броя на източниците и местоположенията на данни. Единственият начин за пълно управление и защита на тези данни е да се обърнем към Петте Вектора на Киберзащита, а именно безопасност, достъпност, поверителност, автентичността и сигурност на данните (SAPAS).

Съществуващите услуги на Acronis за създаване на резервни копия, синхронизиране и споделяне на файлове, нотариална заверка и възстановяване след бедствия вече са създадени за SAPAS и са изградени на базата на Acronis Cyber Infrastructure, Acronis Cyber Cloud и приложно-програмните интерфейси (APIs) на Acronis Cyber Platform.

Разширяването на нашите доказани решения за киберзащита чрез отварянето на нашата платформа и нейните приложно-програмни интерфейси (APIs) представя нашата визия на пазара и дава възможност на независимите софтуерни доставчици (ISVs), производители на оборудване (OEMs), доставчици на услуги и разработчици в организации да разширят приложенията си и функционалността на решенията на Acronis и да ги направят достъпни за нашата партньорска екосистема”, коментира основателят и изпълнителен директор на Acronis Сергей Белоусов, и добавя: „Известни сме с инженерното си съвършенство и се надяваме да видим бързи иновации от разработчици по целия свят, тъй като те са средство за постигане на масивен растеж на данните в световен мащаб, идващи от източници като изкуствен интелект (AI), интернет на нещата (IoT), edge и Облак (cloud). Независими доставчици на софтуер (ISVs), производители на оборудване (OEMs), доставчици на услуги, клиенти и партньори могат да се отличат и да генерират приходи за своя бизнес чрез използването на Acronis Cyber Platform, достъпвайки Acronis value chain."

Достъпът до платформата отваря огромни възможности за разработчиците от трети страни да се обръщат към всеки конкретен вектор или към петте вектора едновременно - точно както Acronis Total Protect. Революционен продукт, който ще бъде официално пуснат на Acronis Cyber Summit през октомври тази година в САЩ. Acronis Total Protect предоставя ново ниво на киберзащита, като обединява възможностите за създаване на резервни копия, киберсигурност и управление на възможностите на системата в едно решение.

Обвързване с кибер бъдещето

Като част от настоящето съобщение, Acronis ще променя търговската марка на продуктите си, за да отрази потенциала за растеж на киберзащитата, който представя компанията, и нейната партньорска екосистема:

Acronis Cyber Cloud (преди Acronis Data Cloud) е платформа, която дава възможност на доставчиците на услуги да предоставят киберзащита по ефективен и сигурен начин. Предстоящата актуализация на Acronis Cyber Cloud 7.9 ще бъде достъпна за всички клиенти и партньори на Acronis до края на април и ще включва поддръжка за G Suite backup и защита срещу криптомайнинг, както и много други нови възможности.

Acronis Cyber Infrastructure (преди Acronis Software Defined Infrastructure) е софтуерно определено инфраструктурно решение, което използва стандартен хардуер и комбинира всички видове платформи за съхранение.

Достъп до Acronis Cyber Platform

Acronis Cyber Platform в момента се намира в ранен етап на достъп. През този период е налична помощ за разработчиците. Цялостен достъп, официално обучение и сертифициране за Acronis Cyber Platform ще има на изложението Acrobis Global Cyber Summit 2019 в Маями, Флорида, 13-16 октомври тази година. Това е първото партньорско и клиентско събитие на компанията, което се отличава със световно признати лектори в сферата на киберсигурността, включително Robert Herjavec и Еric O‘Neill. Подобни регионални събития на високо равнище ще се провеждат в Сингапур през септември и Абу Даби през декември.

Независимите доставчици на софтуер (ISVs), производителите на оборудване (OEMs) и доставчиците на услуги могат да поискат ранен достъп до приложно-програмния интерфейс (API) на Acronis Cyber Platform, като посетят страницата на компанията за ранно регистриране.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X