Сигурност

Facebook с нерегламентиран достъп до имейл акаунтите на много потребители

Computer World

Преди време стана ясно, че Facebook има практиката да иска от някои потребители паролата за имейл акаунта, с който се регистрират в платформата. Това беше признато от самата компания. В сряда пък, Business Insider съобщи, че от май 2016 г. потребителите, които са въвели паролата си, са използвани от социалната платформа за достъп до списъка им с контакти, като информацията е изтеглена на сървъри, без искане на каквото и да било съгласие.

 

"Установихме, че в някои случаи имейл контактите на потребителите автоматично се качват и в профилите им във Facebook. Това засяга близо 1,5 имейл контакта на потребители на социалната мрежа. Тези контакти не са официално споделяни и ние ще ги изтрием”, коментират от Facebook.

Това разкритие повдига нови въпроси, свързани с неприкосновеността на личния живот в социалната платформа, която постоянно е въвлечена в скандали с поверителността на данните през последните години. За момента от интернет гиганта не дават обяснение защо въобще са въвели практиката да изискват пароли за имейл акаунти.  

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X