Сигурност

Хакери атакували информационните масиви на Dell

Computer World

Технологичният гигант Dell съобщи в сряда, че е успял да отрази опит за пробиване на мрежата си по-рано този месец. От компанията разкриха, че на 9 ноемвеи са засекли и осуетили опит за извличане на информация за клиентите на Dell.com, включително имена, имейл адреси и хеширани пароли. "Въпреки че е възможно част от тази информация да е била премахната от мрежата ни, нашите разследвания не намериха никакво убедително доказателство, че каквито и да било данни са били извлечени", коментират от Dell в официално изявление.

 

Според него данни за кредитни карти на клиентите и друга чувствителна информация не са били цел на хакерите, стоящи зад атаката, а инцидентът не е причинил прекъсване в услугите на компанията.

След откриването на хакерското присъствие, от организацията инициират смяна на паролите на потребителите и вече са поискали външна компания за сигурност да направи независим одит и разследване на инцидента.

За момента от компанията отказват да съобщят колко акаунта може да са били засегнати. "Тъй като това е доброволно разкриване и няма убедителни доказателства, че каквато и да било информация за потребителските акаунти е била извлечена неправомерно, би било неразумно да се публикуват потенциални числа", смятат от Dell.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X