Сигурност

Facebook придобива водещ доставчик на инструменти за киберсигурност?

Computer World

Facebook все още понася негативите от хакерската атака, в следствие на която личните данни на близо 30 милиона потребители бяха изложени на неоторизиран достъп. Интернет гигантът обаче сякаш е намерил решение на проблемите си със сигурността. Според онлайн изданието The Information компанията е ускорила реализацията на плановете си за закупуване на "голяма" организация в сектора на киберсигурността, като вече е разпратила офертата си до няколко такива. Конкретни имена все още не са ясни, но, според някои вътрешни източници, става дума за закупуване на доставчик на софтуер, който би могъл да се интегрира към съществуващите услуги на компанията като инструменти за сигнализиране при опити за хакерска намеса или подсигуряване на индивидуалните профили.

Въпреки че от Facebook отказват да коментират плановете си, източниците твърдят, че сделката може да бъде финализирана в рамките на тази година.

 Подобно придобиване може да помогне на Facebook да заздрави защитата си, да подобри своя опит в сферата и да намали шансовете за грешки при кодирането, които водят до компрометиране на милиони потребителски акаунти. Освен това, един такъв ход би могъл да има и други положителни резултати. В периода между скандала с Cambridge Analytica и последното изтичане на данни реномето на Facebook, когато става дума за сигурност, бе сериозно накърнено. Една придобиване на значим играч на пазара на инструменти за сигурност би било възможно най-добрата демонстрация на сериозни усилия за подобряване на позициите на компанията в тази посока. А дали това ще е достатъчно, за да впечатли самите потребители, само времето може да покаже.

 

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X