Сигурност

Специалисти ще дискутират тенденциите при киберсигурността

Computer World

Уебинар на тема “Накъде след GDPR – новите тенденции в сферата на киберсигурността” организира ICT Media на 3 юли. Регламентът за защита на личните данни на ЕС, влязъл в сила на 25 май, превзе диалога за информационната безопасност, но спазването на новите правила далеч не означава предотвратяване всякакви потенциални инциденти.

Пробивите в ИТ системите вече са част от ежедневието, личната информация на милиони потребители все по-често е компрометирана, а в дигиталното пространство не спират да се появяват нови опасности. Само миналата година милиони потребители и хиляди компании бяха засегнати от WannaCry атаката, кражбата на лични данни от Equifax и Uber, както и от безбройните фишинг схеми.

От Gartner предвиждат до 2021 в световен план справянето с последствията от киберзаплахите да струва 6 трлн. долара годишно.

Организациите полагат значителни усилия да намалят вредите от хакерските атаките и да променят своята тактика за киберзащита. Основният проблем за бизнеса обаче остава – дали политиките за защита са изпълнени и дали те в крайна сметка са достатъчно надеждни.

Какви са тенденциите, които можем да очакваме през следващите години? Какви са последните заплахи и методи за защита? Кои са основните предизвикателства в сферата? На тези и на други въпроси ще бъдат сред дискутираните по време на уебинара. Регистрирайте се тук. Участието е безплатно.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X