Сигурност

VIVACOM внедри умна система за видеонаблюдение в община Поморие

Computer World

Община Поморие вече ще разчита на модерна система за видеонаблюдение. Платформата е внедрена от VIVACOM, като партньорството беше обявено официално в неделя.

Освен камери, технологичното решение осигурява свързаност между тях и аналитичен софтуер, чрез който автоматично може да се следи трафикът по пътищата, да се разпознават регистрационни номера на автомобили, да се засичат опасни обекти, да се сигнализира за забравен багаж и да се разпознават лица.

С новата система местната власт цели да повиши сигурността по пътищата на територията на общината, както и да намали битовата престъпност. Според статистиките системите за видеонаблюдение допринасят за това тя да намалее с от 30 до 50 на сто. Очакванията са модерната система да подобри взаимодействието между службите за сигурност в община Поморие, да им позволи да са по-гъвкави и да реагират бързо при проблем, да им осигури информация в реално време и така да подпомогне работата им.

От телекома ще следят състоянието на системата чрез своя денонощен мониторинг център, като всеки възникнал проблем може да бъде решаван незабавно. Така на практика ще бъде гарантирана непрекъсната работоспособност на видеонаблюдението.

Предлаганата от VIVACOM съвременна система за видеонаблюдение е ключова за управлението на обособени зони, населени места, транспортни артерии, стратегически обекти и паметници на културата.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X