Сигурност

Банка ДСК алармира за опит за фишинг измама

Computer World

Потребители на Банка ДСК могат да станат жертва на измама, ако последват линк във фалшиво писмо, получено на тяхната електронна поща. Измамният мейл е на български език и чрез него престъпници се опитват да заблудят потребителя да “препотвърди профила си” в ДСК Директ – услугата за интернет банкиране на банката. 

От Банка ДСК призовава клиентите си да изтрият съобщението си, в случай че са го получили.

“Молим да бъдете предпазливи и ако сте получили подобен имейл със съмнително съдържание да не отваряте линковете, които съдържа и да не предоставяте никакви чувствителни лични данни, като потребителско име или парола за ДСК Директ, имена върху карта, номер на карта, дата на валидност, CVC код.”, пишат от банката.

Oсвен очевидните грешки в текста на писмото се набива на очи и странният адрес откъдето е изпратено то – швейцарски домейн, очевидно нямащ нищо общо с Банка ДСК. Домейнът на който измамниците се опитват да примамят клиентите на банката пък е италиански, въпреки че в самия текст на писмото той е прикрит, така че да изглежда сякаш препраща клиента към сайта на ДСК Директ.

Също така кредитната институция призовават клиентите си при други подобни случаи да се свързват незабавно Центъра за обслужване на клиенти на Банка ДСК на телефон 0700 10 375, кратък номер *2375 (*BDSK), имейл: call_center@dskbank.bg или чрез формите за обратната връзка на интернет страницата на Банка ДСК, ДСК Директ или ДСК Смарт.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X