Сигурност

В Пловдив заработи система за видеонаблюдение и контрол на автомобилите

Computer World

В началото на седмицата символично беше даден старт на работата на системата за видеонаблюдение и контрол на входно-изходните точки на територията на град Пловдив. Сигналът от изградената система за видеоконтрол на 11-те входно-изходни точки на града ще се приема в центъра за видеонаблюдение, разположен в сградата на областната дирекция на МВР. Постоянният мониторинг ще се осъществява от служители на сектор „Оперативна дежурна част и видеонаблюдение“ към областната дирекция на МВР.

 

 

Камерите, които са от най-висок клас, следят и записват номерата на автомобилите и сигнализират, ако разпознаят МПС, което е обявено за издирване, а предаването на информацията е защитено и покрива 24 часа в денонощието. Системата позволява да се идентифицират моторни превозни средства и то с висок процент на разпознаваемост както в светлата, така и в тъмната част на денонощието, за което са монтирани общо 22 инфрачервени прожектора. Освен на български регистрационни номера, тя реагира и на такива от други държави. Получената информация ще се използва изцяло от полицейските служители в работата им по превенция на престъпността.

При изграждането на системата са предвидени и устройства, които позволяват интелигентната работа и обработка на информационните потоци, като записващи сървъри, снабдени със специализиран софтуер, и мегапикселови камери с технология за пренос и компресия на видео потока, позволяваща пренос на изображения дори при слаб мрежов трафик. Освен това, платформата може постоянно да бъде надграждана и позволява интеграция на нови точки за наблюдение, като дава също така възможност за ползване от неограничен брой потребители с разграничени права на достъп, които се дефинират индивидуално за всеки профил за локален или дистанционен контрол.

 


В Пловдив заработи система за видеонаблюдение и контрол на автомобилите

© Computer World, Computerworld.bg

 

Радостно е, че успяхме да внедрим системата. Софтуерът е на пловдивска фирма, което ще позволи да бъде надграждан, модифициран и подобряван. Той е и специално изграден за нуждите на МВР“, обясни по време на официалното представяне кметът на града Иван Тотев.

Проектът е финансиран и осъществен по обществена поръчка на Община Пловдив на стойност 320 хиляди лева. Изпълнител на поръчката са фирмите "АНДИ БГ" ООД и "ОРАК ИНЖЕНЕРИНГ" ЕООД.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X