Сигурност

IBM Watson върши седмична работа на специалист по сигурност за 15 мин.

Computer World

Когнитивната облачна услуга IBM Watson бе обединена с платформата за управление на събития и информационна сигурност IBM Q Radar. Решението бе представено на RSA Conference 2017. Обработвайки информацията за събитие, свързано с безопасността, SIEM (Information and Event Management) платформата предава данните на Watson, която пък помага на анализатори да оценят дали то е довело до инцидент.

Watson проучва наличната информация за заплахите, като базата знания в системата се увеличава постоянно паралелно с публикуването на нови данни от страна на специалисти в областта. От IBM посочват, че усвояването на такива обеми от информация не е по силите на човек. Когнитивната система не забравя нищо и „преглежда“ публикациите много по-бързо – само за 15 мин. се анализират данни, които буха отнели на човек седмица.

От компанията допълват още, че чрез корелация на характеристики на даденото събитие с други известни данни, Watson може да определи дали става дума за мащабна атака или за единичен инцидент. За да могат специалистите да си изяснят допълните сведения, системата генерира отчети на естествен език.

От Watson за Q Radar могат да се възползват както нови потребители на SIEM платформата на IBM, така и вече съществуващи.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X