Сигурност

Symantec дава $2,3 млрд. за фирмата за защита на идентичности LifeLock

Владимир Владков

Стремейки се даде тласък на своя бизнес с решения за сигурност на потребителите, Symantec придоби LifeLock, доставчик на услуги за защита на идентичността за сумата от $ 2,3 милиарда.

Сделката ще създаде най-голямата в света фирма за сигурност за крайни потребители с над $2,3 милиарда годишни приходи на базата на финансовите доклади на двете компании за последната година.

Symantec може да се възползва веднага от по-голям брой потребители, които са станали жертва на кибер престъпления, които създават най-голяма тревога в областта на цифровата безопасност. Компаниите оценяват пазара на общо $10 млрд., като той расте с близо 10% годишно. Само в САЩ общият пазар на решения за сигурност се изчислява на 80 млн. човека.

Придобиването е било одобрено от бордовете на директорите на двете компании и се очаква да приключи през първото тримесечие на следващата 2017 г. Symantec ще финансира транзакцията с кеш постъпленията си и нова дълг на стойност $750 млн.

С Norton и LifeLock Symantec се стреми да предостави всеобхватна кибер защита на потребителите, като индустрията за защита на крайните потребители преминава от предпазване от зловреден код към по-широка категория цифрова безопасност за потребителите, каза в свое изявление Грег Кларк, главен изпълнителен директор на Symantec.

LifeLock има над 4,4 млн. потребители на своите услуги за защита на идентичността. Нейните президент и CEO Хилари Шнайдер обяви в блога на компанията, че „комбинацията от Norton и LifeLock ще създаде едно общо решение за всеобхватна защита, а това е критично за нашия все по-цифров свят“.

Осъществяването на сделката подлежи все още на определени условия, включително регулаторно одобрение в САЩ и от акционерите на LifeLock.

През второто фискално тримесечие, приключващо на 30 септември, Symantec докладва приходи от $979 млн., или 8% повече в сравнение със същото тримесечие на предишната фискална година. Компанията каза в неделя, че не очаква транзакцията с LifeLock да окаже някакво влияние за тримесечието, приключващо на 30 декември.

През ноември компанията каза, че прогнозира приходите й от продукти за потребителска защита да са в диапазона $395 до $400 млн. при общи постъпления от над $1 милиарда. Symantec наскоро придоби и доставчика на системи за уеб сигурност Blue Coat, за да подсили своя корпоративен бизнес.

IDG News Service

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X