Сигурност

Конференция на тема кибер рискове и застраховане организира Евроинс

Computer World

Конференция на тема "Кибер заплахи за бизнеса. Кибер застраховка и покрити рискове”, организира застрахователното дружество „ЗД Евроинс“ АД, част от „Евроинс Иншурънс Груп“, в партньорство със CENTIO Professional IT Security и NDB Ltd.

Събитието ще се състои на 15 ноември 2016 г. в „Гранд хотел София” в зала „Триадица“, като ще започне в 14 часа.

На конференцията ще бъдат представени ползите от най-новата и единствена в България до момента, киберзастраховка на „ЗД Евроинс“ АД.

Събитието ще се състои със специалното участие на Пол Хендерсън, лектор от Beazley - един от най-големите синдикати в Lloyd's, както и Едмънт Удхаус, лектор от JLT Re, Partner | JLT Reinsurance Brokers Limited - най-големият застрахователен брокер във Великобритания. От българска страна участие ще вземат Явор Михов, IBM Bussiness Development Manager в NDB Ltd. и Спас Иванов, експерт „ИТ сигурност“, CENTIO Professional IT Security. 

Събитието ще бъде подкрепено от водещи компании от телекомуникационния и ИКТ сектори.

Темата за киберсигурността е изключително актуална в контекстта на дигитализацията на бизнеса и нарастващата зависимост на корпоративния сектор от онлайн пространството. Хакерите днес са модерните престъпници, а кибератаките - съвременното оръжие за масово поражение. Всяка една компания и организация може да попадне на прицела им и да се превърне в лесна мишена, дори при наличието на най-добрите ИТ специалисти, най-добрия лицензиран софтуер, най-актуалните антивирусни програми и системи за архивиране. Пораженията от хакерските посегателства често са значителни и могат да причинят големи щети на бизнеса - откраднати данни на клиенти, поверителна информация и сериозно накърнена репутация. Понякога всичко това може да се случи и дори когато няма умишлени злонамерени действия - сривове и пробиви в мрежата, загуба на данни и други. Примери за кибератаки и сривове в онлайн системи и компютърни мрежи се срещат всеки ден.

Събитието е насочено към изпълнителните и ИТ директори на водещи компании в ИТ сектора, сертифицирани по системата за управление на информационната сигурност ISO 27001 и ISO 20 000.

Регистрация може да се направи тук.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X