Сигурност

Системата за защита от DDoS атаки на СуперХостинг навърши една година

Computer World

95% от познатите типове DDoS атаки е засякла изградената от СуперХостинг.БГ система, която бе стартирана преди една година. Според компанията благодарение на нея са защитени над 90 хил. интернет сайта.

Внедрената от СуперХостинг.БГ система за защита работи и за двата интернет доставчика, осигуряващи свързаността на услугите на компанията. Клиентите на компанията използват DDoS защитата на всички нейни услуги, без допълнително заплащане. Функционалнистта е внедрена след като през пролетта на 2015 г. компанията е отчела ръст на този тип атаки срещу нейни клиенти.

DDoS атаките днес са една от най-сериозните заплахи във виртуалното пространство. От тях пострадват както сайтовете на компании и държавни институции, така и на политически партии и физически лица, обясняват от СуперХостинг. Т. нар. Distributed Denial of Service (разпределена атака за отказ от услуги) представлява целенасочено генериране на голям мрежов трафик срещу определен уебсайт или дори цяла система, с цел тяхното претоварване и невъзможност реалните потребители да ги достъпват. DDoS е версия на DoS (Denial of Service) атаките, при която трафикът се генерира от много на брой различни източници – най-често т.нар. „бот – мрежи“. Днес DDoS атаките се увеличават в световен мащаб като брой, честота и мащаби. Към края на 2015 г. например техният брой се е увеличил с 85% спрямо края на 2014 година.

Според СуперХостинг в световен мащаб броят на компаниите, които са успели да се преборят ефективно с този проблем и предлагат подобна функционалност, е малък, а инвестицията от страна на клиентите обикновено е няколко пъти по-голяма от цената на хостинг услугата.

„През последните години заплахите за собствениците на интернет сайтове се увеличават непрекъснато, а в същото време онлайн бизнесът става достъпен за все повече хора, които не са ИТ специалисти и съответно не са подготвени за тези заплахи – заяви Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ. – Това постави нови предизвикателства пред хостинг компаниите, изисквайки от тях не само да предлагат на своите клиенти домейни и хостинг услуги, а и да инвестират в защитата на техните проекти от динамично променящите се заплахи. Ние сме подготвени за тези предизвикателства и интегрирането на ефективна DDoS защита е само първата стъпка от подобряването сигурността на нашите услуги.“

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X