Сигурност

Toshiba: сигурността и облачните решения са приоритетни в Европа

Computer World

Сигурността на данните и новите разположение в облака решения са приоритетни за над половината компании, сочи проучване сред 400 ИТ мениджъри от средно големи предприятия и корпорации във Великобритания, Франция и Германия. Изследването е възложено от Toshiba Europe и се фокусира върху предизвикателствата, които ИТ персоналът среща по отношение на растящия брой крайни устройства и появата на Интернет на нещата, както и тяхното влияние върху служителите и самите компании.

Според резултатите сочи сигурността на данните (54%) и новите облачно-базирани решения (52%) са приоритетните области за инвестиции от страна на ИТ отделите през тази година.

Наблюдава се нарастващ брой на устройствата, които биват свързани и използват чувствителна бизнес информация в компаниите. Според проучването 62% от персонала използва лични устройства, включително смартфони (42%) и таблети (31%), за да работи дистанционно, което дава отговор на въпроса защо бизнесът правилно отчита сигурността като свой топ приоритет.

Резултатите също така сочат, че множеството заплахи, свързани със защитата на информацията, принуждават компаниите да осъществяват чести ревизии, като над 60% от анкетираните фирми преразглеждат своята стратегия за сигурност поне веднъж годишно. Един от пет ИТ мениджъри във Великобритания и Германия оценява външните кибер атаки като основен риск за корпоративната сигурност, докато вирусите (22%) са ключов проблем за предприятията във Франция.

Постигането на баланс между сигурност и достатъчно свобода за служителите в процеса на работа изисква добре обмислени инвестиции по отношение на крайните устройства. Краткият живот на батерията (41%) е сочен като едно от основните оплаквания от страна на анкетираните ИТ мениджъри.

Облачните решения са другият приоритет по отношение на корпоративните ИТ инвестиции, който помага на компаниите да останат конкурентноспособни чрез предлагането на ефективно и лесно управление на данните, документите и приложенията, които служителите използват на своите устройства. Облачните технологии позволяват на компаниите да използват ИТ „при поискване“, което от своя страна улеснява увеличаването или редуцирането на технологичните и човешки ресурси в зависимост от ръста на бизнеса.

Още резултати от проучването и по-детайлна информация за Европа Toshiba предлага в своя наръчник “Make IT Work”.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X