Сигурност

Dell представи решение предпазващо от BIOS хакове

Computer World

Ново решение за защита на бизнес компютри от заплахи по време на процеса на зареждане представи Dell. Новата функционалност е част от технологията Cylance, която пък вече е налична в пакета Endpoint Security Suite Enterprise на компанията.

При новата проверка съдържанието на BIOS чипа се сравнява с негово копие, съхранявано в защитена облачна среда на Dell (т.нар. BIOS Lab), а не в конкретното устройство. От компанията обясняват, че функцията не пречи на потребителите да използват компютрите си, като при проблем може да бъдат уведомявани ИТ администраторите.

Функцията се очаква първоначално да бъде налична за гамата търговски компютри на Dell с 6-то поколение Intel чипсет, която включва с Latitude портфолиото, което беше наскоро представено на CES, както и избрани компютри от сериите Precision, OptiPlex и XPS, както и таблетите Dell Venue Pro.

Според тестове на Cylance, новото решение предлага значително по-високо ниво на защита, спиращо 99 процента от зловредния софтуер и усъвършенстваните устойчиви заплахи. Според компанията това е много над средната оценка на ефикасността от 50 процента за много традиционни антивирусни решения.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X