Сигурност

pCloud увеличи наградата в хакерското си предизвикателство на $100 000

Computer World

pCloud обяви, че увеличава наградата, която ще получи хакер в случай, че успее да разбие услугата pCloud Crypto, на 100 хил. долара. Компанията стартира предивикателството в края на септември 2015 г., като тогава предложи 20 хил. долара. До момента никой не е успял да пробие системата.

Поради големия брой регистрирани участници pCloud Crypto Challenge вторият етап на предизвикателството ще бъде удължен и в момента крайният срок е 04.04.2016 г. За този период от компанията са подготвили нова криптирана папка с неизвестно съдържание. Този, който представи файловете в нея преди това ще получи паричната награда.

2250 души са взели участие в първия етап на предизвикателството, продължило 90 дни. Паролата за криптираната папка от него е публикувана на сайта на компанията.

„Липсата на успешен опит за пробиване на системата доказва, че криптиращата услуга на компанията предлага най-сигурната защита на информация до момента – заяви Тунио Зафер, главен изпълнителен директор на pCloud. – Crypto е революционен начин за защита на личните файлове. Всеки ползвател на криптиращата система използва собствена парола, която му позволява само той да има достъп до качените файлове от всякакъв тип устройства. Дори администраторите на pCloud нямат възможност да видят съдържанието на криптираните папки.“

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X