Сигурност

VMware и Intel Security разширяват партньорството си

Computer World

Разширяване на сътрудничеството си с Intel Security в областта на сигурността на мобилните устройства обяви VMware. Intel Security се присъединява към алианса за мобилна сигурност AirWatch Mobile Security Alliance (MSA).

Интеграцията на AirWatch с технологии на Intel Security разширява портфолиото на двете компании от усъвършенствани решения за сигурност, предназначени за софтуерно-дефинирани центрове за данни. Според тях тази инициатива цели да помогне на клиентите да се справят с мобилни заплахи по-бързо при по-ниски оперативни разходи. VMware и Intel планират да предложат на своите общи клиенти съвместни решения в сферата на споделяне на данни за мобилност чрез McAfee Data Exchange Layer – система, която дава възможност за двупосочна комуникация, свързвайки решения за сигурност на Intel Security и трети страни.

Партньорството е насочено към три направления в областта на корпоративната сигурност – защита на бази данни, идентифициране и превенция на заплахите и управление на сигурността чрез интегрирани работни процеси. Решението е насочено към за защита на данни, независимо къде се съхраняват – в облак, във физическа локация или в мобилно устройство.

“За да се случи мобилната трансформация на бизнеса, организациите се нуждаят от добре работещи фундаментални системи за сигурност на мобилните устройства – споделя Ноа Васмер, вицепрезидент мобилно инженерство и управление на продуктите за крайни потребители във VMware. – Партньорството с Intel Security ще спомогне за създаването на по-цялостно решение за сигурността на мобилната среда, така че да направим по-лесен и безпроблемен прехода към ерата на мобилния облак за нашите клиенти."

“Благодарни сме, че VMware се включи към Intel Security Innovation Alliance и заедно се присъединихме към AirWatch Mobile Security Alliance – обяснява Д.Дж.Лонг, ръководител на Intel Security Innovation Alliance. – В мобилната ера нашите клиенти се сблъскват с нови рискове, които изискват и нови начини за справяне с проблемите на сигурността."

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X