Сигурност

D-link представя решенията за видеонаблюдение и охрана по време на Security Expo 2013

Владимир Владков

Нови продукти и решения за IP видеонаблюдение, управляеми комутатори и устройства за мрежова сигурност като неразделна част от съвременните системи за охрана, ще покаже D-Link на тазгодишното изложение Security EXPO от 6 до 9 март в Интер Експо Център София.

Продуктовата гама на компанията включва както решения за дома и малкия офис, така и за средни и големи компании.

D-Link представя няколко модела IP камери, подходящи за вътрешна или за външна инсталация, включително камери с висока разделителна способност и вградено LED осветление, улесняващо наблюдението дори и при намалена осветеност. „Продуктите на D-link имат възможности за запис както на SD карта, вградена в самата камера, така и през локална или отдалечена компютърна мрежа", обяснява Огнян Данчев, регионален мениджър на производителя за България и Румъния. - Една от най-достъпните камери, която предлага и възможност за нощно заснемане, е DCS 942L. По-високите класове DCS-3716, 7513 и 6511 са с резолюция Full HD. Някои от камерите имат възможност за допълнителни обективи с управляема бленда и разширен динамичен обхват и са в корпуси, устойчиви на външни въздействия.

Голям интерес се очаква към облачната услуга, която предлага D-Link на своите потребители. Всички продукти, които имат в края на името си L, са интегрирани с услугата mydlink cloud (www.mydlink.com). Тя дава възможност на клиентите чрез свой акаунт да влязат в интернет портала и да наблюдават обектите под охрана, да запазват стоп-кадри и да следят статуса на всички свои устройства, регистрирани там. Достъпът до портала е през компютър от всяко място с интернет свързаност или от мобилно устройство - телефон или таблет, работещ под Android или iOS. Регистрацията в портала и приложенията в него са безплатни за клиентите на D-Link, добавя Данчев.

Освен IP камерите и комутаторите, D-Link ще представи и мрежовите рекордери DNR-322L и DNR-326, чрез които клиентите съхраняват записите си. При преглеждане на съдържанието има възможност да се търсят определени кадри или времеви моменти. Рекордерите са съвместими с камери и на други световни производители, обясняват от D-Link.

Софтуерът за видеомениджмънт управлява до 32 камери и притежава удобен и интуитивен интерфейс. Той предлага наблюдение „на живо", запис и преглед, централизиран достъп, избор на режими на работа спрямо конкретните нужди - постоянен запис, по график, при засичане на движение. Софтуерът е безплатен и се предлага към всяка камера. D-Link е предпочитан партньор и на Milestone, както и на други световноизвестни производители на софтуер за управление на видеосистеми (VMS).

Продуктите за видеонаблюдение на D-link са широко разпространени в охранителните системи на много летища, метро транспортни системи, гари и магазини, коментира Данчев.

CW/Б 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X