Сигурност

2 Mpx PTZ камера на AirLive разполага с обектив тип „рибешко око"

Владимир Владков

Нова IP камера с обектив тип „рибешко око" обяви AirLive. Моделът FE-200CU разполага със суперширокоъгълен обектив, който позволява панорамен зрителен ъгъл от 360° (при монтаж на тавана), а когато се монтира на стена зрителното поле е 180°. Затова камерата е подходяща за охрана на големи пространства като зали, големи офиси, обществени гаражи и др. Една камера AirLive FE-200CU може да замени 3 традиционни IP камери. Тя е предназначена за вътрешносградна употреба и се монтира на стена или таван. Максималната резолюция е 2 мегапиксела.

Разделителна способност 1600x1200 точки е подходящ инструмент и за „глобален контекст", и за дребни детайли. AirLive FE-200CU може да преобразува сама изгледа от „Fisheye" на нормален. За всеки такъв изглед има функция e-PTZ за настройване на всички зрителни ъгли чрез кликвнане с мишката. Филтърът за инфрачервени лъчи се настройва от ICR (IR-CUT Removable) за адаптиране към осветеността на околната среда.

Камерата може да се захранва и през Ethernet кабел, тъй като поддържа стандарта PoE 802.3af, а вграденият слот за карти памет MicroSD се ползва за резервиране на видеоданните. Вграденият микрофон и говорител осигуряват двупосочна комуникация.

AirLive продава устройството в пакет с безплатния софтуер Airlive CamPro Express 64, който дава възможност на потребителя да вижда и записва едновременно по няколко картини на живо. Версията Campro Professional 64 осигурява отдалечено управление и индивидуална настройка на всяка камера, свързана към системата, както и съхранение на визуални данни от до 64 свързани устройства.

Атрактивната цена на камерата и лесният й монтаж осигуряват изграждането на усъвършенствана система за видеонаблюдение, при това за много кратък период, коментират от дистрибутора Арго Контар.

Няколко камери на AirLive могат да се наблюдават през Android устройство, iPhone или iPad, добавят от тайванския производител.

CW/Б

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X