Сигурност

Анонимните блокираха GoDaddy за няколко часа

Computer World

От GoDaddy твърдят, че са най-големият регистратор на домейн имена в светаПопулярната компания за регистриране на домейн имена и за уеб и имейл хостинг GoDaddy претърпя сериозен срив в услугите си, при който хостваните услуги на фирмата, както и сайтовете, регистрирани при нея, станаха недостъпни. Самият сайт GoDaddy.com съшо бе недостъпен. Компанията обаче овладя срива и няколко часа по-късно поднови дейностите си.

Отговорността за инцидента поеха Анонимните, като публикуваха видео в YouTube. Според клипа, акцията е насочена срещу подкрепата на GoDaddy за усилията на правителството на САЩ „да цензурира и контролира Интернет“ чрез SOPA (Stop Online Piracy Act). Впоследствие обаче компанията оттегли подкрепата си.


Първоначално GoDaddy публично обяви срива в Twitter.

Според Елизабет Дрискол, вицепрезидент за връзките с обществеността в компанията, сривът се е случил в 10:25 ч. Тихоокеанско време на 10 септември., а услугите на GoDaddy са били възстановени в 14:43 ч. на същия ден.

В нито един момент не са били компрометирани чувствителни потребителски данни, като информация за кредитни карти, пароли или имена и адреси. Ще предоставим допълнителна информация през следващите 24 часа“, заяви Дрискол.

От GoDaddy твърдят, че са най-големият регистратор на домейн имена в света. Смята се, че компанията управлява 48 млн. домейн имена и доставя услуги на над 9,3 млн. клиента.

IDG News Service Ню Йорк

IDG News Service Сидни

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X