Сигурност

Нова куполна IP камера на AirLive осигурява нощно наблюдение

Владимир Владков

AirLive POE-280HD е най-новата куполна IP камера на AirLive, която разполага с LED и ICR, които помагат на камерата да „вижда" през нощта. В този модел има 1,3-мегапикселов CMOS сензор, който осигурява постигане на HD качество на изображението. Резолюцията на видеозаписа достига 1280x1024 пиксела, 4 пъти по-голяма от VGA. Камера има 4 мм обектив, оборудвана е с 18 инфрачервени LED диода, така че да записва и при пълна тъмнина на разстояние до 15 метра. Сменяемият IR филтър дава възможност на потребителя да настройва записващата функция към условията на осветеността.

Камерата Airlive POE-280HD има слот за microSD карти, чрез които потребителят може да записва изображенията, когато камерата поради някаква причина бъде „отрязана" от мрежата, обясняват от Арго Контар, дистрибутор на AirLive. Мрежовите функции като поточно видео H.264, Power over Ethernet и ONVIF дават възможност за инсталиране на устройството в различни среди. Инсталаторът може монтира камерата в повечето вътрешни помещения като офиси, асансьори и търговски центрове.

Стандартът за високопроизводителна H.264 видео компресия, който се характеризира с голяма компресия в сравнение с Motion_JPEG или MPEG-4, драстично намалява размера на файловете, което води до намаляване и на мрежовия трафик. Чрез H.264 базирана компресия може да се постигне свиване с 90% на 1 MB файл до около 10 KB. "При големи проекти системният интегратор може да избере софтуера CamPro Professional, система за интелигентно наблюдение, която отговаря на специфични нужди на потребителите, обясняват от Арго Контар. - На базата на архитектура клиент/ сървър CamPro Professional предоставя отдалечено управление от всяка точка на света."

Съвместно с разработчиците на IPCam Viewer е създадена функция, която помага на потребителите да гледат записи от няколко камери през мобилни устройства като Android смартфони, iPhone или iPad.

CW/Б 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X