Сигурност

HP представи нови решения за корпоративна сигурност

Computer World

HP представи нови решения за корпоративна сигурностHewlett-Packard разшири портфолиото си от решения за корпоративна сигурност, за да помогне на бизнесите да се справят със заплахите от облака, социалните медии, мобилните технологии и консумеризацията на ИТ.

HP комбинира своите продукти за сигурност и придобитите технологии в пакети, „предназначени да помогнат на предприятията да съставят и изпълнят една всеобхватна стратегия за сигурност, която адресира заплахи и потенциални пасиви, идващи от популяризирането на мобилността, облачните технологии и социалните медии“, заявиха от компанията.

Защитните технологии на ArcSight, Fortify Software и TippingPoint сега са комбинирани в една платформа за управление на риска, с която HP се надява да елиминира фрагментираните защитни практики в организациите.

Компанията също така обяви и няколко инструмента за сигурност: ArcSight Express 3.0 засича и предотвратява кибератаки; HP Reputation Security Monitor прави списъци със зловредни IP (Internet Protocol) и DNS (Domain Name System) адреси; пакетът Fortify Software Security Center тества за уязвимости; TippingPoint Web Application Digital Vaccine се използва за откриване на нереден трафик и за идентификация в реално време на уязвимости в уеб приложения.

Според Том Райли, вицепрезидент и управител за решенията на HP за корпоративна сигурност, бизнесите изграждат инфраструктури, които са „кърпеж от несвързани защитни продукти и процеси“. Разказвайки във видеоклип за новите решения за сигурност, Райли казва, че „резултатът е пролиферация на точкови решения без координация около силозите, бизнес единиците или функционалностите“.

Като комбинира своите решения за сигурност HP се надява да елиминира тази фрагментация. С тази цел компанията представи и нови услуги за управление на информационната сигурност (Information Security Management), софтуера за управление на заплахи Enterprise Cloud Service и Application Security Testing-as-a-Service за идентифициране и затваряне на уязвимостите в приложния слой.

IDG News Service Бостън

Изображение: www.sxc.hu

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X