Сигурност

Zscaler обяви първата интегрирана облачна услуга за защита на е-поща и Web

Владимир Владков

Кристиан Кристиансен, вицепрезидент на IDC за продуктите за сигурност.Първата в света интегрирана услуга за защита на е-поща и web приложения пусна Zscaler, лидер в областта на облачните услуги за сигурност. Добавяйки защита на е-поща към съществуващото си портфолио от web защита, Zscaler предлага на предприятията комплексна облачна услуга, която ги защитава срещу повечето Интернет базирани заплахи, заяви Наталия Гурова, директор PR и продажби за Русия и Централна Източна Европа. Чрез тази услуга се консолидират множество точкови продукти, опростява се ИТ администрирането, повишава се сигурността и се намаляват разходите и рисковете за бизнеса, добавя тя.
„Зловредни URL се появяват в е-пощи, фишинг атаки и сложни атаки, които се целят в няколко протокола, обяснява Кристиан Кристиансен, вицепрезидент на IDC за продуктите за сигурност. - Употребата на web базиран зловреден код пристиска организациите да внедрят технологии за защита, които могат да се справят едновременно с web и е-mail векторите на заплаха, при това в еднаква степен. Предлагайки потенциални решения, SaaS офертата на Zscaler предоставя интегрирана защита, която намалява цената и сложността и подобрява защитата."
Сред основните функции на новата защитна услуга са точно филтриране за блокиране на спам и фишинг атаки, защита срещу вируси и шпионски програми преди още да са преминали периметъра на корпоративната мрежа, гъвкави правила за определяне на гранулиран поток от е-поща и за криптирането му. Освен това за SMTP и web пощите се предоставя DLP функционалност за предпазване изтичането на важни данни. Клиентите получават подробен интерактивен доклад в реално време.
Новата услуга е достъпна веднага, като цените за интегрираната защита на е-поща и web варират от $1 до $5 на потребител месечно, в зависимост от потребителската организация и броя на избраните услуги. Дистрибутор на Zscaler за нашата страна е Еском България.
CW/Б
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X