Кариера

Шефът на Qualcomm Моленкопф се оттегля през юни

Владимир Владков

Главният изпълнителен директор на Qualcomm Стив Моленкопф ще се оттегли от поста в края на юни 2021 г. след седем години начело на компанията. Той ще бъде наследен от сегашния президент на Qualcomm Кристиано Амон

В изявление на Qualcomm пише, че Моленкопф е решил да се "пенсионира" след 26 години в компанията, като от март 2014 г. насам е главен изпълнителен директор. Той ще продължи да бъде стратегически съветник още известно време.

Бордът на компанията каза, че е избрал Амон за негов наследник, като смяната ще стане на 30 юни, Амон работи в Qualcomm от 1995 г. и е президент от януари 2018 г.

В своето изявление по повод напускането Молекопф обяснява, че се оттегля от компания, която е "световен лидер в безжичните технологии" и "сега е моментът да се оттегля и да предам юздите на Амон, за да ръководи онова, което виждам като най-голямата възможност в историята на компанията".

Моленкопф подчерта, че неговият наследник "е ръководил развитието на 5G стратегията на компанията, включително ускореното й развитие, водещата в индустрията пътна карта и глобално разгръщане на технологията".

Като президент Амон е отговорен за полупроводниковия бизнес на Qualcomm, който включва приходи от мобилни, автомобилни, RF Front End и IoT решения, както и глобалните операции на компанията. Той се присъединява към Qualcomm като инженер преди 26 години. "Qualcomm е невероятна компания. От десетилетия сме начело на иновациите и с нетърпение очаквам да запазим тази позиция", каза Амон.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X