Устройства За Достъп

Пазарът на 5G устройства става все по-разнообразен

Иван Гайдаров

Глобалната асоциация на мобилните доставчици (GSA) съобщава, че броят на наличните в търговската мрежа 5G устройства се е увеличил значително през месеца до средата на април. Общият брой модели достига 95.

GSA сравнява това количество със статистиката в средата на март, когато 67 налични в търговската мрежа устройства са съвместими с 5G, като увеличението показва "продължителен и значителен растеж".

До средата на април GSA съобщава, че 81 доставчици са обявили налични или предстоящи 5G устройства. 283 от тях вече са били разкрити, от които 108 са смартфони.

Джо Барет, президент на GSA, коментира, че операторите в световен мащаб предприемат "безпрецедентни стъпки" за подпомагане на клиентите и увеличаване на капацитета си, а 5G е в основата на техните непосредствени и бъдещи стратегии.

Това, от своя страна, е било подпомогнато от "общността на доставчиците, която работи усилено, за да изведе на пазара устройства още по-бързо, подкрепяйки внедряването и разширяването на новите 5G услуги. Смартфоните представляват над 85% от новите достъпни на пазара устройства, представени този месец", отбелязва Барет.

Според него до юни на пазара се очакват нови 35 5G устройства.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X