Операторски Мрежи

Vivacom разшири офертите за колокационни услуги

Владимир Владков

Малките и средни фирми получиха нова възможност да колокират своето ИТ оборудване в центровете за данни на Vivacom. Операторът обяви новите си пакети за колокиране на ИТ оборудване, включително за наемане на пространство само 1U и 2U, както и четвърт или половин телекомуникационен шкаф с индивидуално заключване.

„Това ще помогне дори на малки и средни компании да станат по-ефективни, като спестят финансови и човешки ресурси за поддържане на ИТ системи и оборудване, твърдят от Vivacom. - Услугата е подходяща за клиенти, които притежават специфични уеб приложения, генериращи голям трафик, имат високи изисквания към използвания хардуер и интернет свързаността, и не на последно място – имат нужда от 24-часова техническа поддръжка”, допълват от телекома.

Услугата се предоставя в професионално изградени центрове за данни, разположени в различни сеизмични зони и отговарящи на международните изисквания за сигурност и резервираност. „Захранването става по две напълно независими трасета. Специализиран екип на компанията предоставя денонощна и целогодишна поддръжка. С услугата Smart hands клиентите могат да разчитат на експерти от Vivacom, които вместо тях ще управляват и обслужват тяхното оборудване”, обясняват от оператора.

Освен колокация на ИТ оборудване, Vivacom предлага и други решения за бизнеса като облачни услуги, M2M приложения и IoT телеметрия, комплексни системи за видеонаблюдение, високоскоростен интернет и пренос на данни и други.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X