Операторски Мрежи

Ericsson връща фокуса си върху технологиите за телеком оператори

Владимир Владков

Ericsson ще се съсредоточи върху основния си бизнес, който превърна шведската компания в световен гигант – мрежовите решения за телеком оператори. Това потвърди на Международния мобилен конгрес в Шанхай Улф Евалдсон, в момента ръководител на отдела за цифрови услуги на компанията, цитиран от Mobile World Live. Наскоро компанията обяви, че ще се завърне към традиционния си бизнес, изоставяйки засега амбициите си за по-сериозно развитие на поделенията за медии, ютили компании и транспорта.

Евалдсон е обяснил пред официалната медия на MWC, че ръководството на компанията е решило да промени стратегията си и да работи по план за връщане към по-печеливша позиция, която обаче и да е по-устойчива.

Новата стратегия включва два основни компонента. Първият е използване на технологичното лидерство на компанията, което да й помогне да стане „най-конкурентният и ценово ефективен доставчик на инфраструктура за доставчиците на услуги“.

Вторият елемент е: „Трябва да уверим нашите потребители, че могат да осребрят мрежите, които им предоставяме“, казва Евалдсон. Той обаче не затвори вратата към други потенциални клиенти, обяснявайки, че много от тях са в т.нар. „сива зона“.

Производителят вече определи, че ще генерира поне 25% от приходите си от компании извън телекомуникациите през 2020 г., но решението на Ericsson да се поотдръпне от корпоративния бизнес може да се отрази на съществуващото партньорство със Cisco. Сделката, обявена през 2015 г., трябваше да стимулира бизнеса и за двете фирми и да им помогне да навлязат в нови области.

Евалдсон потвърди, че компанията търси „стратегически възможности“ за своя медиен бизнес, след като се появиха публикации, че е готова да продаде това поделение.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X