Операторски Мрежи

Ericsson създаден нов отдел, обединяващ Европа и Латинска Америка

Владимир Владков

Нов пазарен регион, обхващащ бизнеса на Ericsson в Европа (включително в Русия), Северна Африка (Магреб) и Латинска Америка, създаде компанията, като това е част от обявените промени в бизнес стратегията й. За директор на новия регион бе назначен Арун Бансал, който се присъединява към Ericsson още през 1995 г. и заема различни ръководни длъжности в компанията, включително директор на регион Югоизточна Азия и Океания и директор на клоновете на компанията в Индонезия и Бангладеш.

Бансал е бил ръководител на бизнес звено „Радио технологии“ в периода от май 2014 г.до юни 2016 г., а след това до март 2017 е директор на бизнес звено „Мрежови продукти“ в Ericsson.

"Очаквам с нетърпение да предложа опита си на нашите клиенти в Европа и Латинска Америка. Новата ни организационна структура и целенасочена стратегия ще ни позволят да продължим да предоставяме на клиентите си в новия пазарен регион високотехнологични технологии и решения", сподели Арун Бансал.

Пазарният регион Европа и Латинска Америка обхваща бившите региони Западна и Централна Европа, Средиземноморски (включително Северна Африка, Либия и Израел), Източна Европа (вкл. България) и Централна Азия (включително Русия) и Латинска Америка (включително Карибите).

Създаването на този голям нов регион има сериозна мотив за Ericsson, тъй като America Movil на мексиканският милиардер Карлос Слим е един от основните клиенти на шведския производител. В същото време America Movil има мащабно присъствие както в Латинска Америка, така и в Европа, където придоби контролния пакет в Telekom Austria Group (част от която е и Мтел).

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X