Операторски Мрежи

Ericsson купи немски консултант в областта на OSS/BSS

Владимир Владков

Ericsson придоби 100% от германската консултантска фирма Allolio&Konrad, която е специализирана в трансформирането на бизнес операциите и ИТ системите на телекомуникационни оператори. Ericsson ще предложи работа на всички консултанти на Allolio&Konrad, съобщиха веднага от шведската компания.

Чрез придобиването Ericsson се стреми да подобри ефективността на операциите по цифровата трансформация на телекомите, постигайки по-добра синергия с консултантите.

Създадена през 2001 г., Allolio&Konrad се е фокусирал предимно върху европейския телекомуникационен пазар, но усилено развива бизнеса си и с клиенти в областта на финансите и на комуналните услуги. В допълнение към опита си в управление на трансформацията на бизнеса и ИТ, Allolio&Konrad осигурява и услуги по гарантиране, стратегическо консултиране и изпълнение на програми, обясняват от Ericsson.

Придобиването ще увеличи възможностите за дигитална трансформация на Ericsson в Западна и Централна Европа, особено в областите на трансформация на процесите и управление на промяната.

Allolio&Konrad ще се запази като самостоятелна единица и ще продължи да работи с настоящите си клиенти, като същевременно ще споделя знания и опит с 18 000 консултанти и системни интегратори на Ericsson. „Крайната цел е фирмата да се превърне в гръбнака на консултантската организация на Ericsson за Западна и Централна Европа“, обяснява Валтер Д'Авино, директор за регион Западна и Централна Европа в Ericsson.

Сред клиентите на германските консултанти са Telefonica, Orange, Deutche Telekom, Vodafone, BT, O2. “Предизвикателства, с които се ангажира A&K, са уникални. Имаме методологии за структуриране на идеите, така че да внедрим най-добрите практики. О реалната добавена стойност за нашите клиенти е дълбокото разбиране на специфичния контекст – не вярваме в шаблонните решения и тяхната полза за клиентите“, обясняват от немската компания.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X