Операторски Мрежи

5 големи стратегии за преобразуване на дигиталния свят обяви Huawei

Владимир Владков

Мобилното изложение на Huawei, което ще посети 26 града в 23 страни, пристигна и в София. В камиона на компанията са представени актуалните продукти и решения за по-добра свързаност по света. Специалисти на Huawei показват и визията на компанията във връзка с тенденциите в индустрията, както и относно 12 сегмента, в които компанията разработва и внедрява висококачествените продукти и услуги, включително в областта на облачните системи, виртуализацията и други ИКТ решения. Тази година мобилното изложение се провежда под мотото „Отворени пътища към по-добре свързан свят“ (Оpen ROADS to a better connected world).

Преобразуването на всички бизнес организации, включително на телекомуникационните оператори, е ключово за техния успех, като водещият фактор за внедряването на нови технологии е не само оптимизиране на разходите, но и намиране на нови бизнес ниши чрез предоставяне на по-добро потребителско изживяване. В тази връзка Huawei препоръчва „5 големи стратегии“ за преобразуване на дигиталния свят, които са и основният акцент на изложението „на колела“ Huawei Road Show 2016.

„Трансформацията заема основно място в Huawei Road Show 2016. Технологичните иновации за устойчиво развитие на бизнеса са представени като стратегически новости относно мрежите, софтуерно дефинираната архитектура, операционни процеси и динамични бизнес модели за партньори“, заяви при откриването на изложбата н Руки Лиу, изпълнителен директор на Хуауей Технолоджис България.

Видео съдържание

става незаменима част от онлайн изживяването на потребителите и се превръща в основен вид телекомуникационна услуга. Huawei е разработвала системата Hybrid TV, която обобщава еволюцията на съвременния вид телевизионно изживяване – интеграция на технологии като обединени данни (пренасяни през пакетна инфраструктура за обработка на данни), съчетани с дигитална ТВ платформа, облачни услуги, видео разговори и бърза смяна на каналите.

В ИКТ сектора Huawei

представя конвергентни облачни решения за центрове за данни, както и нови UPS технологии. По отношение на мобилната оперативна свързаност продуктите са подчинени на философията на Huawei за изграждане на динамична мрежа, която гарантира ROADS изживяване от край до край. Предложения включват Experience Plus, модернизация на фиксирани мрежи, продукти за трансформация и поддръжка на операционни процеси.

Специална секция има и за софтуерно дефинираната архитектура, т.е. наличните и планирани решения на компанията, базирани на SDN / NFV технологии за центрове за данни, които осигуряват гъвкаво и адаптивно предоставяне на нужните към даден момент ресурси и впоследствие адекватно отчитане и заплащане на употребата им.

Свързаността, която е повсеместно достъпна и с ултрашироколентов капацитет,

е ключът, който позволява на операторите да извършат дигиталната трансформация на своите клиенти. В демо камиона нa Huawei се представени разработките на компанията за бъдещите 5G мрежи, “безжична оптика“ до крайния клиент (WTTx), базирана на LTE TDD технология, решението GigaHome чрез платформата Giga Access и системата за 4K видео.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X