Операторски Мрежи

Ericsson създаде огромен център за ИКТ иновации свързани с 5G

Владимир Владков

Ericsson официално откри нов Световен център за информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в шведския град Росърсбърг, който според компанията е важна стъпка за нейната продължаваща ИКТ трансформация.

Центърът в Росърсбърг е на площ от 20 000 м2 и последва откриването на ИКТ центъра на компанията в Линшьопинг, Швеция през септември 2014 г., който бе построен в непосредствена близост до съществуваща база на Ericsson. В допълнение към двата комплекса в Швеция, Ericsson ще отвори и Световен ИКТ център в Монреал през второто тримесечие на 2016 г.

„Световните ИКТ центрове дават възможност на Ericsson да подобрява мобилната мрежа на даден оператор и да тества нови решения в реални условия, обясняват от компанията. - В бъдеще клиентите на Еricsson ще могат да се свързват дистанционно, за да тестват оперативната съвместимост; да извършват различни тестове, да имат ранен достъп и да внедряват нови предложения от всяка точка на света. Тези услуги ще се осигуряват чрез 10 бизнес центъра, които ще бъдат обявени през 2016 г. и ще бъдат свързани със световните ИКТ центрове“, добавят от Ericsson.

Тези ИКТ центрове функционират на базата на облачните решения на Ericsson. В резултат на усилената работа за рационализация и виртуализация на процесите Ericsson ще има възможността да съкрати цикъла на въвеждане на иновации и да разшири глобалното сътрудничество, а същевременно ще намали разходите за научноизследователска и развойна дейност. В момента тестовите бази на компанията са разпръснати в над 50 локации по целия свят. Когато и трите световни ИКТ центъра влязат в експлоатация, Ericsson предвижда намаляване на потреблението на енергия с 40% в сравнение с консумацията на тестовите лаборатории през 2012 г.

През последните три години Ericsson инвестира приблизително 100 милиарда шведски крони в научноизследователска и развойна дейност. Ericsson притежава над 37 000 издадени патента, част от които са за създаване на технологичен стандарт за мобилна комуникация.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X