Операторски Мрежи

Telenor Швеция избра Ericsson за VoLTE и Wi-Fi разговори

Владимир Владков

Потребителите на Telenor в Швеция ще могат да се възползват от HD глас през LTE мрежи, обогатени комуникационни услуги и Wi-Fi разговори. Ericsson ще бъде единственият доставчик на цялостното решение за надграждане на опорната мрежа на оператора.

Като част от 5-годишния договор внедряването ще започне през третото тримесечие на 2015 г., като Ericsson ще инсталира пълен пакет от продукти и услуги, позволяващи на Telenor да предложи HD глас и едновременно сърфиране през LTE мрежи. С функцията Wi-Fi обаждания потребителите ще успеят да ползват гласовата услуга на оператора през собствениците си домашни Wi-Fi рутери, ако клетъчното покритие е лошо вътре в сградата.

Надграждането на опорната мрежа ще осигури висококачествени услуги на абонатите на Telenor, докато операторът мигрира мрежата към платформи от бъдещето.

С почти 2,5 милиона мобилни абоната Telenor е сред най-големите телекоми в Швеция. Според условията на договора архитектурата за абонатните данни ще бъде надградена до по-защитена, надеждна и опростена структура, твърдят от Ericsson.

Сделката включва Ericsson IMS, осигуряващ глас през LTE, Wi-Fi calling и Rich Communications Services, Wi-Fi Mobility Gateway, User Data Consolidation, решението мобилен програмируем комутатор (Mobile Softswitch), както и свързаните с тези продукти интеграционни услуги.

Ericsson е лидер на пазара на IMS и поддържа повечето от задействаните в света VoLTE мрежи.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X