Операторски Мрежи

blizoo разширява мрежата си във Варна

Владимир Владков

blizoo разширява хибридната си оптично-коаксикална мрежа във Варна, като от началото на годината тя обхваща 20 000 нови домакинства в града, съобщиха от кабелния оператор. Преди седмица blizoo обяви, че сключила споразумение с Мтел за изкупуването на 100% от акциите на кабелния телеком, но сделката все още очаква одобрението на регулаторните органи.

Чрез мрежата си blizoo предлага на клиентите високоскоростен интернет, телевизия и фиксирани телефонни услуги. След споразумение с LTE оператора Макс, клиентите на blizoo могат да ползват и пакет 4G LTE мобилен интернет, наречен blizoo Data.

Изгражданата мрежа е базирана на стандарта DOCSIS 3.0, обещаващ интернет със скорост до 200 Mbps за сваляне на съдържание. В света, предимно в САЩ и някои европейски държави тестово се внедрява и технологията DOCSIS 3.1, обещаваща гигабитови скорости за достъп.

„Поради повишаващия се интерес към услугите на blizoo във Варна, работим активно за предлагането на повече възможности пред потребителите при избор на телевизия, интернет или пакетни предложения“, коментира Валентин Кунторов, директор „Продажби“ в blizoo.

CW/Б

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X