Операторски Мрежи

Ericsson и M2M асоциацията демонстрират решения за IoT

Владимир Владков

Нова услуга за пазара на междумашинни комуникации (М2М), наречена Multi-Domestic Service, представят на Световния мобилен конгрес Ericsson и Международната M2M асоциация (GMA), в която членуват 6 от най-големите международни оператори на M2M - Deutsche Telekom, Orange, TeliaSonera, Telecom Italia Mobile, Bell Canada и SoftBank. Решението вече е внедрено от Orange, TeliaSonera и Bell Canada.

Платформата DCP на Ericsson дава възможност на всеки производител на оригинално оборудване (OEM), компания или доставчик на услуги да интегрира решения за интернет на нещата в различни географски региони.

С Ericsson DCP операторите и техните клиенти ще могат да се възползват от единна глобална SIM карта и хармонизирани нива на обслужване и бизнес процеси. Решението значително намалява проблемите при внедряването и осигурява ниски нива на общите разходи за притежание.

„Многонационалните компании, предлагащи свързани продукти на клиентската си база в световен мащаб са изправени пред ключово предизвикателство: как да се осигури безпроблемно и лесно за управление, локализирано IoT решение за крайните потребители, казва Ханс Далберг, директор Глобални M2M услуги в TeliaSonera и един от основателите на GMA. - Multi-Domestic Service решава този проблем, като предоставя единна платформа за управление на M2M, предоставена от Ericsson и в процес на прилагане в TeliaSonera, Orange и Bell Canada.“

„Съвместната демонстрацията с GMA операторите, вече използващи Ericsson DCP, е важен момент да направим внедряването на клетъчни услуги в IoT устройствата икономически изгодно“, добавя Андерс Олин, вицепрезидент на продуктова гама „Мрежови функции“ в поделението „IP и облаци“ на Ericsson.

CW/Б

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X