Операторски Мрежи

Globul става Telenor съвсем скоро

Computer World

Дългоочакваното ребрандиране на Globul (Глобул) като Telenor (Теленор) много скоро ще бъде факт. На сайта на телекома беше публикувана страница с въпроси и отговори относно смяната на марката, а в YouTube канала на оператора беше качено и кратко промо видео за това.

Процесът по ребрандирането вече е започнал. Когато промяната е факт, тя ще бъде обявена с широка публична кампания.

Защо Globul става Telenor?

"Това е естествена стъпка, след като от август 2013 г. Globul официално се присъедини към Групата на Telenor, която включва още 13 телекомуникационни компании в Европа и Азия и има над 170 милиона абонати. Процесът ще включва постепенна цялостна промяна в корпоративната идентичност на компанията − от името, логото и цветовете, до дизайна на продуктите и услугите ни, както и стандартите за обслужване на нашите клиенти. Принципите на тази промяна следват добрите практики на Telenor", пише в страницата с въпроси и отговори.

От Globul изрично подчертават, че вследствие на ребрандирането няма да има промени в условията и задълженията по съществуващите договори с клиенти, в начините за плащане и в мобилните номера.

Ребрандирането на Globul като Telenor е очаквано,

защото самият СЕО на българския оператор потвърди това, след като зае тази позиция. Тогава той заяви, че ребрандирането ще се случи, след като бъде отбелязан значителен напредък в голямото обновяване на инфраструктурата на Globul. Скоро предстоящата смяна на марката е знак, че промените в мобилния оператор вървят бързо и добре.

Също така трябваше да премине и сливането на Globul и Germanos, което се случи през юли тази година.

Тихомир Иванов

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X