Операторски Мрежи

Broadcom представи едночипово решение за 100 Gbps Ethernet свързаност

Computer World

Корпорация Broadcom обяви четвъртото поколение свои Ethernet процесори. Според информация от компанията това са първите чипове в отрасъла, използващи масови паралелизми (МРР) при обработката на пакети. Осигурявайки пълен дуплекс на 100 Gbps, чиповете могат да бъдат конфигурирани за осигуряване и на 10-гигабитови канали. 

Новите чипове с 64 ядра, носещи наименованието BCM88030, се произвеждат по 40-нанометровата технология и съдържат седем вградени ускорителя за стандартни функции. Налице са и софтуерни механизми за следене на IPv6 таблици с използване на достъпни DDR3 памети, алгоритмичен списък за управление на достъпа, а също така високоскоростен анализатор и класификатор на пакети. 

„Към 2015 година ще се удвоят устройствата включени към глобалната мрежа, спрямо броя на хората по света, и много от тези устройства ще използват поточно видео – уверен е Дан Хардинг, старши директор по маркетинга, инфраструктурата и мрежите в Broadcom.  - В резултат на това ръстът на търсенето на обновление до 100 Gbps Ethernet ще продължи в рамките на следващите 4 години.“ 

За удовлетворяване на това търсене, интернет доставчиците трябва повсеместно да внедрят 100 Gbps Ethernet, което по оценки на Infonetics Research ще доведе до ръст на тази технология в рамките на 170% в течение на следващите пет години. На базата на оценки на Broadcom, представените мрежови чипове от четвърто поколение позволяват да се намали размера на мрежовите карти с 80%. Едновременно с това ще се увеличи пропускателната способност на мрежовите адаптери от ново поколение, ще се съкрати сложността им и ще намалее цената им.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X