Операторски Мрежи

Ericsson печели аутсорсинг договор с China Mobile

Владимир Владков

Регионалното поделение на China Mobile - China Mobile Hebei е сключило ексклузивен договор с Ericsson за управление на всички нейни 2G/3G базови станции, работещи по технологиите GSM/TD-SCDMA. Договорът е за тригодишен период, като управляваните базови станции са 22 000, осигуряващи мобилни услуги за 35 милиона абоната на провинция Хъбей, която е с население около 70 милиона души.

Ханс Вестберг, CEO на Ericsson, и изпълнителният вицепрезидент на China Mobile Лу Ксиангдонг


„Договорът дава възможност на China Mobile Hebei да подобри качеството на мрежите си и оперативната си ефективност, както и да се концентрира върху основния си бизнес, а именно към абонатите си, а Ericsson ще грижи за мрежовата поддръжка и всички базови станции", обясниха от шведския производител.
Двете страни имат зад гърба си дългосрочно и ефективно партньорство, продължаващо повече от 23 години. Към момента Ericsson официално е обявила, че има над 100 договора за услуги за управление, сключени с оператори от различни краища на света. Чрез действащите договори за управление на услуги Ericsson управлява мрежи, обслужващи повече от 700 милиона абонати.
CW/Б
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X