Операционни Системи

Microsoft удължи поддръжката на версия 1709 на Windows 10

Computer World

Удължаване на поддръжката на версия 1709 на Windows 10 (т.нар. Creators Update), излязла през есента на 2017 г., обяви Microsoft. Целта на стъпката е да бъде намален товарът върху ИТ администраторите в настоящия напрегнат период заради пандемията от COVID-19.

Според досегашните планове остарялата версия на операционната система щеше да излезе от поддръжка на 14 април. От компанията изтеглят срока с шест месеца, като новата дата е 13 октомври 2020 г. Обхванатите версии на Windows 10 са Enterprise, Education и IoT Enterprise. Срокът за поддръжка на 1709 за Home и Pro версиите пък изтече още през април миналата година.

Описаните разминавани в сроковете са следствие на промяна в политиката на компанията от 2018 г. В момента корпоративните версии, като и тези за образователната сфера, идват с 30-месечна поддръжка, докато при останалите тя е 18 месеца.

Удължаване на поддръжката на версия 1709 на Windows 10 ще предостави на администраторите още шест месеца поправки на сигурността на ОС през каналите Windows Update, Windows Update for Business, Windows Server Update Services (WSUS), както и Microsoft Update Catalog. От компанията допълват, че Microsoft Configuration Manager също ще поддържа въпросната версия до 13 октомври.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X