Изкуствен Интелект

Microsoft придобива специалист в речевото разпознаване

Иван Гайдаров

Microsoft е една стъпка по-близо до завършване на придобиването на специалиста в речевото разпознаване AI Nuance Communications, след като получи одобрение на предложената сума от 19,7 милиарда долара от американските органи по конкуренцията. В декларация до Американската комисия за ценни книжа и борси Nuance Communications заявява, че срокът за правителството да повдигне някакви възражения срещу сделката е изтекъл.

Съгласно американските разпоредби за сливания и придобивания, въпросните компании трябва да изчакат определен период, за да дадат възможност на Федералната търговска комисия и отделът по конкуренцията на Министерството на правосъдието на САЩ да преразгледат сделката и да повдигнат възражения, ако е необходимо.

Чрез тази сделка Microsoft се насочва към по-голямо присъствие в здравеопазването. Nuance Communications предоставя софтуер за речево разпознаване в сектора, като твърди, че 77% от болниците в САЩ използват негова технология.

Услугите на Nuance Communications също се използват от предприятията за редица приложения, включително биометрична проверка, а също така сред клиентите на компанията са и основни мобилни играчи, включително Telefonica, Verizon и Deutsche Telekom.

Очаква се сделката да приключи до края на 2021 г.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X