Vr/ar/xr

Microsoft ще произвежда AR комплекти за американската армия

Иван Гайдаров

Microsoft спечели поръчка за снабдяване на американската армия с AR хедсети, базирани на продукта на технологичния гигант HoloLens, за която се твърди, че е на стойност 22 милиарда долара за десет години. От компанията съобщават, че ще работят с американската армия по програмата Integrated Visual Augmentation System (IVAS), която цели бързо въвеждане на технологията от следващо поколение на бойното поле.

Хедсетът IVAS ще бъде базиран на основата на HoloLens, допълнена от облачните услуги на Microsoft Azure, предназначени да "доставят платформа, която да подсигури безопасността на войниците и да ги направи по-ефективни", обясняват от софтуерния гигант. Microsoft добавя, че програмата IVAS има за цел да осигури подобрена "информираност за ситуацията, позволяваща обмен на информация и вземане на решения в различни сценарии".

Financial Times съобщава, че сделката включва доставка на най-малко 120 000 комплекта, а от технологичния гигант разкриват, че вече две години работят в тясно сътрудничество с американската армия по прототип на продукт, който да предостави на войниците инструменти и възможности за постигане на тяхната мисия.

Не на последно място, споразумението идва като сериозен тласък за амбициите на Microsoft по отношение на AR.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X